8 Ağustos 2010 Pazar

Yoga Yaşamın içinde

Geçen hafta, blogumuzun editörü sevgili Nina Bencoya ile birlikte çalışmak için Karaburun'da buluşmuştuk. Hem dinlenip, hem de güzel işler yaparken, yaşam aniden yön değiştirdi. Doğum için bir kuytuya çekilmiş olan güzel kedi Sarıkız'ın cansız bedeni sarstı bizi. Birkaç dakika geçmeden çalıların arasındaki yavruları gördük. Üç çift ikiz, sessiz sedasız yatıyorlardı. İki tekir, iki sarman, iki de Sarıkız modeli. Onları hemen İzmir'e getirdik.

Ölüm noktayı koymuş, yaşamda yeni sayfalar açmıştı..

Günlerdir dikkatimiz sadece yavru kedilerin üzerinde. Tek yaptığımız onlara bakmak, tüm projeleri aşan bir yaşam mücadelesine destek olmak. Ölüm ile yaşam arasındaki o ince çizgide, yaşamın sürekliliğini kabul etmek, ölüme saygı duyarak, yaşamı desteklemek..

Elimizde değil, onları beslerken, ağızlarını- popolarını silerken, masajlarını yaparken, çişlerini- kakalarını yaptırırken kendimizden geçiyoruz. Onların saflığı, hayata sarılışları, duydukları huzur içimizi dolduruyor, yaşama sevincimiz artıyor. Bizi kabullendikleri için onlara minnet duyuyoruz.

Henüz 6-7 günlük olan bu yavruları toparlayıncaya kadar, hayat bu noktada yoğunlaşacağa benziyor.

Ortak bir kaderi, ortak bir yoksunluğu, aynı dünyayı ve yaşama idealini paylaşıyoruz bebelerle. Birlik ve bütünlük içindeyiz, en saf şekliyle..

Yaklaşık bir ay sonra, bu yavruları sahiplenecek, onlara yüreğini açacak dostlara teslim edeceğimizi umut ediyoruz. Bakalım zaman neler gösterecek?



1 yorum:

Adsız dedi ki...

yaşama sevgi noktasından başlamış bu kedicikler. süper. birinin bahçemdeki yaşama katılmasını istiyorum. sevgilerimle...ŞADAN